Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
En flaske konjakk fra 1842 ble solgt for 52.000 kroner, pluss 20 prosent salær. Foto: Trond Andersen/Blomqvist

En flaske konjakk fra 1842 ble solgt for 52.000 kroner, pluss 20 prosent salær. Foto: Trond Andersen/Blomqvist

- Det er ingenting her som indikerer noen begrensning i norsk privatøkonomi

Tekst

To flasker cognac ble solgt for 125 000 kroner. Nok en gang ble det satt salgsrekorder på Vinmonopolets auksjon.

Ifølge Vinmonopolet ble 96,2 prosent av alle objektene på vårauksjonen solgt, til en samlet pris noe over forhåndsvurderingen på totalt 2,2 millioner kroner. Det er satt ny norsk rekord for høyeste hammerslag: To sjeldne konjakkflasker fra 1842 endte på 125.000 pluss 20 prosent salær. En enkeltflaske av samme konjakk ble solgt for 52.000 pluss 20 prosent salær.

Les om auksjonen av Bagatelles vinkjeller.

Alexander Hojem er markedansvarlig for vinauksjon på Vinmonopolet. Foto: Sigurd Fandango.

Alexander Hojem er markedansvarlig for vinauksjon på Vinmonopolet. Foto: Sigurd Fandango.

– Dette er flasker som i det åpne markedet normalt koster langt mer enn de gikk for på den norske auksjonen, sier Vinmonopolets auksjonsanvarlige, Alexander Hojem, som mener auksjonen ikke indikerer noen begrensning i norsk privatøkonomi.

Dette er Oslos beste vinbarer.

Vårens store auksjon inneholdt et bredt vinutvalg. Man kunne blant annet by på den australske kultvinen Grange i litt eldre årganger, samt klassikeren Château Mouton Rothschild 1959. Det var også avsatt en egen avslutningsdag for destillater og to lotter med norsk øl.

KATEGORI I VEKST

Systembolagets Dryckesauktion har hatt jevn vekst siden oppstarten for ti år siden, og omsetter i dag for over 20 millioner i året. Det er omtrent det dobbelte av Vinmonopolets forventninger om en totalomsetning på drøyt ti millioner kroner i løpet av 2016.

– Vi har hatt en veldig god start på året, og opplever sterk interesse fra selgere og samlere som ønsker å kjøpe sjeldne objekter. Det er allerede flere spesielle flasker som er innlevert for våre tre resterende auksjoner i juni, september og november, sier Hojem.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.