Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smaken av ‹‹menneskekjøtt››

Tekst
‹‹Menneskeburgeren›› ble servert i forbindelse med premieren av Walking Dead sesong 7. Foto: Marion Wiik

‹‹Menneskeburgeren›› ble servert i forbindelse med premieren av Walking Dead sesong 7. Foto: Marion Wiik

En hamburger utenom det vanlige ble servert i Oslo i går formiddag.

Tom Wolfe (til venstre) og Ketil Øynes serverte ‹‹menneskeburgere›› Foto: Marion Wiik

Tom Wolfe (til venstre) og Ketil Øynes serverte ‹‹menneskeburgere›› Foto: Marion Wiik

Mannen bak burgeren – og med i denne sammenheng klingende navn – Tom Wolfe - stod bak de blodige scenene som utspant seg på den åpne plassen ved Hausmania igår formiddag. Der var kokker innsmurt i blod, innvoller og skjelett (fra sau), zombier bak gjerdet. Og ikke minst: En foodtruck som serverte ‹‹menneskekjøttburgere››. Skjønt, det var selvsagt ikke ekte menneskekjøtt. Skal vi tro Tom Wolfe, er det slik den hadde smakt hvis det var ekte vare.

- Selskapet FOX, som står bak serien «The Walking Dead», ringte meg for noen uker siden og spurte om jeg ville arbeide med premieren av sesong syv, forteller Wolfe som jobber som matkunsner og gjør en rekke oppdrag for blant annet ulike filmselskap og klesmerker.

- Vi kom opp med å lage en menneskekjøttburger. Jeg og andre kokker begynte å lese essays som omhandlet kannibalisme og seriemordere i fengsler.

SOM UTVIKLET KALVEKJØTT

- Vi har beskrivelser fra folk som har blitt spurt om hvordan menneskekjøtt smaker, og som har svart at kjøttet smaker som søtt svinekjøtt, eller søtt villsvin. I filmen «Nattsvermeren» uttalte Hannibal Lecter at han skylte ned noens lever med en flaske en flaske chianti.

På 1920-tallet beskrev William Seabrook etter en reise til Vest-Afrika opplevelsen av å fortære menneskekjøtt i boken «Jungle ways»:

«Det smakte som fullt utviklet kalvekjøtt - ikke ungt, men ikke helt ferdigvokst heller. Det smakte annerledes enn noe annet kjøtt jeg har smakt».

Essensen i alt dette har vært å finne ut hva menneskekjøtt faktisk smaker - og prøve å gjenskape denne smaken med hjelp av andre typer kjøtt.

- Vi har brukt kyllinglever, benmarg, økologisk svin og kalv. Vi har tatt kjøttingrediensene som ligner på det som kannibalene spiser i smak, men jeg er jo også kokk så jeg må få det til å smake himmelsk, sier Wolfe.

‹‹Menneskeburgeren›› er piffet om med blant annet chipotlemayones og trøffelolje. Og den smaker av nettopp det den er laget av. Svin, kalv og litt lever. Om dette er smaken av menneskekjøtt, forblir heldigvis uvisst.

- Jeg håper ikke det, sier Wolfe.

Heller lyst på vegetarisk høstmat?Sjekk ut Björn Svenssons grønnsaksgryte her.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.