– En deilig drink før middag, etter middag, før man skal på fest eller som meditativ night cap

Tekst
Foto

Slik lager du den klassiske drinken Negroni hjemme.

Slik lager du den klassiske drinken Negroni hjemme.

– Negroni er så dynamisk at du kan bytte ut alle ingrediensene og fremdeles ha en bra drink, sier Jesper Høst (33).

Han oppfordrer til å leke med ingredienser når man lager denne klassikeren.

Fakta:

Jesper Høst, frilans barkonsulent.

– Du kan forsterke og ta bort. Dette er en deilig drink før middag, etter middag, før man skal på fest eller som meditativ night cap før man legger seg.

Høst forteller at drinknavnet skriver seg fra en fransk baron som kalte seg Negroni.

– Han fjernet sodaen fra drinken Americano, som var populær blant franske soldater i Italia, og kalte drinken Negroni, sier Høst.

Trikset for den som ønsker å lage en vellykket Negroni, er mye is. Mange Negroni-entusiaster vil mene at den klassiske drinken bør bestå av like deler gin, campari og søt vermut. Jesper Høst liker den imidlertid litt strammere.

-
+

Negroni

  • 3deler god gin
  • 2.50del søt vermut
  • 2deler campari

Glass: Rocks

  • Bland gin, vermut og campari.
  • Rør i glasset med is til drinken er skikkelig kald.
  • Pynt med appelsinzest, det ytterste laget på appelsinskallet.

Tips:

  • Skrell skallet av en appelsin med potetskreller.
  • Klem litt saft over og slipp zesten i drinken.
  • Hvis du synes camparismaken blir for dominerende, ha i en klype salt.

 

Anbefalte videoer

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør