Michelin-mat for øynene

Tekst

Redzepis historie. «My Perfect Storm» er regissert av Pierre Deschamps. Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april. Foto: Pierre Deschamps

Stjernerestauranten Noma er nedlagt, men lever videre i «My Perfect Storm».

Den danske stjernerestauranten Noma har servert siste måltid, og den genierklærte kokken René Redzepi har dratt med hele besetningen til Mexico for å drive popup-restaurant. Sanseapparatet kan imidlertid fortsatt få et møte med Noma – men en får bare se, ikke spise.

Dokumentarfilmen «My Perfect Storm» er en rags to riches-fortelling som starter med at 25 år gamle Redzepi i 2003 får tilbud om å leie et anonymt murbygg i Christianshavn i den danske hovedstaden. Deretter får man se hvordan han med sin nordiske vri revolusjonerte moderne kokkekunst.

Fakta: «My Perfect Storm»

Dokumentarfilm om den danske stjernerestauranten Noma og kokk René Redzepi.

Regissert av Pierre Deschamps.

Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april.

Den suksessrike protagonisten i «My Perfect Storm» er heldigvis ikke helt feilfri. I 2013 serverte Noma et uforglemmelig måltid til 63 gjester som fikk norovirus på asjetten – eller spysyke om du vil. Filmen – som vises på Eurodok i Oslo – dokumenterer dramaet i kjølvannet av skandalen: Selv verdens beste restaurant får maten i retur av og til.

Anbefalte videoer

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør