De beste burgunderne til under 350 kroner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

«Billig»-Burgund. Den som leter, skal finne: noen gode burgundere til under 350 kroner. Foto: Linda Næsfeldt

Vinene fra Burgund blir dyrere og dyrere, men det finnes unntak. Her er de beste til under 350 kroner.

At viner fra Burgund er dyre, skyldes at flere gode årganger har hatt rekordlave avlinger samtidig som etterspørselen er høy. En villages fra en av de berømte landsbyene i Côte d'Or begynner på 500 kroner fra en bra produsent. I den rimeligste kategorien, som tradisjonelt sett har vært Bourgogne blanc og Bourgogne rouge, har det også vært skrint i hyllene de siste årene. Disse vinene er blitt svært ettertraktede på grunn av sin rimelige prislapp.

Løsningen blir å lete i de litt mindre kjente appellasjonene i Burgund: Pernad-Vergelesses, Saint-Romain, Montagny, Santenay, Marsannay, Fixin og Auxey-Duresses. For ikke å glemme Mercurey og Macon i sør, som de fleste produsentene strømmer til for å lage rimeligere utgaver. Det er lettere å finne bedre kjøp blant unge og lovende produsenter fremfor de etablerte, pris og kvalitet tatt i betraktning. Her er mine favoritter blant burgunderne under 350 kroner.

Anbefalte videoer

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør