Du skal få en dag i mårå

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lær å lage Bloody Mary – den optimale kuren dagen derpå.

Lær å lage Bloody Mary – den optimale kuren dagen derpå.

For å sette sammen en Bloody Mary må man tenke mer som en kokk enn som en bartender.

– Det er jo mer en kald suppe enn en cocktail, sier bartender Jesper Høst.

Fakta:

Jesper Høst, frilans barkonsulent.

Poenget med drinken, forteller han, er å lure kroppen til å tro at man er i bedre form enn man er – den gir en følelse av at man får i seg næring og kamuflerer at man får i seg alkohol.

– Dette er et måltid i seg selv. Perfekt til snacks og fingermat, som østers. Og like perfekt til junk food dagen etter en lang fest.

Jesper Høst bygger drinken i et stort glass med mye is. En Bloody Mary bør alltid inneholde vodka, sitron, tomatjuice, salt, pepper og worcestersaus. Ellers kan man gjøre litt som man vil.

– Man kan egentlig ha oppi alt man liker: bacon, kyllingkraft, østers. Rainbowroom, som åpnet i New York i 1934, hadde tidligere en egen Bloody Mary-buffet hver søndag. Her kunne du bygge din egen Bloody Mary med alt fra sardiner og bacon til ferske østers.

-
+

Bloody Mary

  • 5clvodka
  • saften av en halv sitron
  • godt med salt og nykvernet sort pepper
  • 1.50tsworcestersaus
  • 0.50tssukker
  • tomatjuice
  • chilisaus

Slik gjør du:

  • Bland vodka, sitronsaft, salt, pepper, worcestersaus og sukker.
  • Fyll opp med tomatjuice og smak til med chilisaus.
  • Pynt med selleri og sprøstekt bacon.

TIPS: Eksperimenter med ingrediensene og ulikt tilbehør.

Anbefalte videoer