Vippa – en røff perle

Tekst
Foto

Det er både lunt og lyst på Vippa, Oslos nye røffe perle langs fjorden.  

Maten er variabel, men Vippa har det som skal til for å bli en publikumssuksess.

– Kjenn hvor lunt det plutselig ble, sa Salt. Vi hadde hutret oss gjennom sentrum med en sur vind i ryggen, men da vi kom ut på Vippetangen sto luften stille. Her, med utsikt til Hovedøya, fjord og solnedgang, har Vippa åpnet denne våren.

Fra torsdag til søndag er et gammelt havneskur åpent med hele ni matboder rundt et stort åpent område under tak og rikelig med utendørs sitteplasser også.

Fakta: Vippa 

Skur 40

Akershusstranda 25, Oslo

Telefon: 92808372

Meny:★★★★

Mat:★★★

Miljø:★★★★★

Service/effektivitet:★★★★

Pris:★★★★★

Totalt 21

Variabel gatemat på røff perle

Og matbodene byr på noe for enhver smak, bortsett fra norsk tradisjonsmat.

– Norge har jo ikke noen gatemattradisjon, innvendte Salt.

– Nei, men dette blir jo et turiststed, de burde hatt noe norsk å skilte med, særlig med Heidi Bjerkan som driver, mente Pepper.

Mat fra mange land

Maten spenner fra pølser i brød og pizza til dumplings og alt er nokså rimelig og raskt servert, enten den ligger klar slik pizzastykkene gjør, må monteres slik pulled-duckretten eller må wokes slik Tuncos nudelretter må.

Pulled duck var det desidert beste på menyen blant Vippas mange matboder.  

Vi bestemte oss for å forsøke mest mulig. Dumplingene fra Kinabolle var dampende hete og saftige; ganske ordinære, men likevel velsmakende og tilfredsstillende. Shawarmaen fra Aleppo Bahebek var en nedtur, med kjedelig kjøtt og oksidert salat, men hummusen var silkemyk og ganske god. Det samme var en chili con carne med ris fra Hot Hot Harmonica, selv om smaken kunne vært både dypere og rundere.

– Men hallo, hot dog til 59 kroner og det eneste som skiller den fra en bensinstasjonpølse er en litt mer spenstig saus enn ketchup, sa Pepper misfornøyd.

– Denne, derimot, smaker det litt thai-gatemat av, sa Salt om Tuncos Koh Tao-wok med kylling, nudler og curry. Men «pulled duck» servert i et saftig brioche-børd var kanskje den best balanserte og smakfulle retten de to smakte denne dagen.

Lagerskur har blitt gatematsentral på Vippa.  

Norsk drikke

Drikke bestilles i en egen bod, og først her er det flust av norsk lokalprodusert brus og øl.

Uansett var alt rimelig og kjapt levert – og gatemat er tross alt ikke gourmet.

Med sin lune beliggenhet og vide utsikt, kommer Vippa til å bli et populært sted, og det er et genialt konsept å kunne plukke og velge fra mange boder på samme sted til en rimelig penge.

– Når man blir sulten etter den tredje utepilsen, trenger man ikke dra et annet sted eller krangle om hva man skal spise, sa Salt.

Anbefalte videoer