– Alt handler om umami

Mathias Dahlgren var Sveriges fremste kjøkkensjef og drev Stockholms eksklusive restaurant Matsalen. Men to stjerner og legendestatus var ikke nok.

Bondesønnen. Mathias Dahlgren, kåret til kokkenes kokk i Sverige åtte ganger, var eslet til å bli bonde i Norrland som sine forfedre i flere generasjoner. I stedet endte han med å servere Stockholm-fiffen det ypperste av matkunst, før han brøt tvers av og gikk vegetarveien. Foto: Felix Odell
Bondesønnen. Mathias Dahlgren, kåret til kokkenes kokk i Sverige åtte ganger, var eslet til å bli bonde i Norrland som sine forfedre i flere generasjoner. I stedet endte han med å servere Stockholm-fiffen det ypperste av matkunst, før han brøt tvers av og gikk vegetarveien. Foto: Felix Odell
Publisert 1. March 2018, kl. 14.30Oppdatert 3. March 2018, kl. 12.02