Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Laksesashimi

Ørjan Johannessens oppskrift på laksesashimi

Ørjan Johannessens oppskrift på laksesashimi

-
+

Ingredienser

  • 600.00 g skinnfri laksefilet (helst bukstykke)
  • 0.50 dl solsikkeolje
  • 0.50 dl olivenolje
  • 0.50 dl sesamolje
  • 1.00 bunt vårløk
  • 2.00 grønne chili
  • syltet ingefær
  • sesamfrø
  • 1.00 appelsin
  • 0.50 sitron
  • 1.00 dl soyasaus
  • 1.00 dl hvitvinseddik

SLIK GJØR DU

Se også video nederst i saken

Skjær fisken i skiver på ½ centimeter tykkelse.

 

Dander fisken på fire flate tallerkener.

 

Varm opp solsikkeolje, sesamolje og olivenolje i en kjele, pass på at oljen ikke brenner seg.

 

Hell oljen over fisken med en skje, slik at fiskestykkene får en varm og sprø hinne.

 

Lag en saus av soyasaus, hvitvinseddik, saft av en appelsin og saft av en halv sitron.

 

Dryss over finkuttet vårløk, skiver av grønn chili og sesamfrø og avslutt med biter av syltet ingefær. Hell sausen over fisken.

 

 

86

Falchenberg og Nærlie Riesling 2014

Produsent: Blasius , Rheinhessen , Tyskland

Pris: 144,90 Varenummer: 1585601 Utenfor sortiment, Importør: Naturlig Vin: Falchenberg &

Floral og utrykksfull på duft med klare sitrustoner og en lett tropisk frukt. Saftig og fersk sitrusfrukt på smak med en pen fylde og en lang syrlig, tørr utgang. BDK