Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hellstrøms klassikere

Biff tartar

Eyvind Hellstrøm: Oppskrift på biff tartar med pommes frites

Eyvind Hellstrøm: Oppskrift på biff tartar med pommes frites

-
+

Ingredienser

  • 350.00 g biffkjøtt, uten fett og sener
  • 2.00 eggeplommer
  • 0.50 ss kapers, finhakket
  • 0.50 ss dijonsennep
  • 0.50 ss worcestersaus
  • 0.50 dråper tabasco
  • 3.00 ss olivenolje

Pommes frites

  • 5.00 stk store poteter, gjerne bakepoteter
  • 7.00 dl rapsolje, solsikkeolje eller frityrolje
  • salt

Fransk vinaigrette

  • 1.50 ss dijonsennep
  • 1.00 ss sherryeddik
  • 2.00 dl soyaolje
  • salt og pepper
  • 1.00 sjalottløk, finhakket
  • gressløk, finhakket
  • eventuelt finhakket persille, koriander og kjørvel

SLIK GJØR DU

Finhakk oksekjøttet med en skarp kniv. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Form deigen til en fin kake. Server på en tallerken med en eggeplomme, grønn salat og pommes frites ved siden av.

Vask potetene og skrell dem hvis du vil. Skjær potetene i staver, skyll dem i kaldt vann og tørk dem med et kjøkkenpapir. Legg potetstavene i kjelen når oljen er varm (150 grader). Ikke stek alle samtidig, da vil det bruse og ta lengre tid. Stek dem til de er gyldne og sprø. Ta dem ut med en hullsleiv, legg dem på et kjøkkenpapir og dryss litt salt over. 
NB: Best resultat oppnås ved å la potetstavene ligge i kaldt vann over natten.

Rør sammen sennep og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig. 
Smak til med salt og pepper. Rør inn gressløk og sjalottløk rett før servering. 
Bland vinaigrette med grønn salat og server ved siden av biff tartar.

85

Barbera d’Asti Asinoi 2013

Produsent: Carussin , Piemonte , Italia

Pris: 129,90 Varenummer: 4992201 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: NON DOS AS

Dufter av røde blomster og rips med streif av søte kirsebær. Leskende og sursøt kirsebærfrukt på smak med pen syre og en delikat, lett bitter frukt i utgang. Et virkelig godt kjøp i basislisten. Drikk nå til lys fugl og svin. D