Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres bakeskole

Kransekake med bær

Oppskrift på kransekake med bær av Sverre Sætre

Oppskrift på kransekake med bær av Sverre Sætre

-
+

Kransekakebunn

  • 100.00 g kransekakemasse

Kransekakefyll

  • 150.00 g kransekakemasse
  • 50.00 g egg (1 egg)

Krydderkrem

  • 1.00 stk vaniljestang
  • 1.00 stk stjerneanis
  • 1.00 stk kanelstang
  • 2.50 dl h-melk
  • 0.75 dl kremfløte
  • 55.00 g sukker
  • 30.00 g eggeplomme
  • 20.00 g maizena

Montering

  • 200.00 g Friske bær etter ønske

SLIK GJØR DU

Rull massen til en pølse, cirka én centimeter tykk, og form den til en ring som er 18 cm i diameter. Legg den på en stekeplate med bakepapir

KRANSEKAKEFYLL

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Bland alle ingrediensene til en glatt masse i kjøkkenmaskin. Fyll massen i kransekakeringen og stek til den er gylden, cirka 20 minutter. La kaken avkjøles i romtemperatur.

KRYDDERKREM

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, krydder, fløte og sukker i en kjele, rør det sammen og varm det til kokepunktet. Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i et halvt minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp, slik at kremen ikke brenner seg.

Ta ut krydderne etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Dekk kremen med plast og sett den i kjøleskapet.

MONTERING

Stryk den kalde kremen over kaken. Dekk med bær.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen