Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres bakeskole

Jordbærkake

Oppskrift på jordbærkake av Sverre Sætre

Oppskrift på jordbærkake av Sverre Sætre

-
+

Fingerkjeks

  • 1.00 stk bakeplate, 30 cm x 25 cm
  • 120.00 g eggehviter (4 stk.)
  • 120.00 g sukker
  • 80.00 g eggeplommer (4 stk.)
  • 120.00 g hvetemel
  • Melis

Dynk

  • 2.00 dl appelsinjuice
  • 60.00 g sukker
  • 1.00 ss Cointreau

Vaniljebavaroise

  • 4.00 stk plater gelatin
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 3.00 dl melk
  • 4.00 stk eggeplommer
  • 120.00 g sukker
  • 3.00 dl kremfløte

SLIK GJØR DU

En kakering på 20 cm i diameter.

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs i en kjøkkenmaskin.

Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin.

Vend de to eggemassene sammen med en slikkepott. Sikt hvetemelet og vend det inn i eggemassen med en slikkepott.

Fyll røren i en sprøytepose med en tyll som er cirka én cm i diameter. Dekk en bakeplate med bakepapir. Sprøyt røren i cirka tolv cm lange stenger på bakepapiret.

Sikt melis over fingerkjeksene. Stek dem midt i ovnen i fem til åtte minutter, til de er gyldne. Prøv å løfte opp en kjeks fra papiret. Slipper den bakepapiret, er kjeksen ferdig. Avkjøl fingerkjeksene på rist.

DYNK

Varm appelsinjuice og løs opp sukkeret. Smak til med Cointreau.

MONTERING

Cirka 1 kurv jordbær

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minimum fem minutter. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Varm vaniljestang, frø, sukker og melk til kokepunktet. Visp eggeplommene lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen mens du rører med en visp. Kryst vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme sausen. Rør godt så gelatinen blander seg ordentlig med vaniljesausen. Sett sausen til avkjøling i kjøleskapet eller i et vannbad med kaldt vann og isbiter. Rør jevnlig i sausen slik at gelatinen ikke klumper seg. Pisk fløten til krem og vend den inn i sausen når den er blitt romtemperert. Er kremen løs, la den stå litt til og bli litt tykkere, før den helles i kakeringen.

Sett kakeringen på en tallerken. Dekk bunnen av ringen med fingerkjeks og dynk de lett. Kutt det grønne av jordbærene og sett dem med snittflaten ned på fingerkjeksene slik at det meste av bunnen er dekt med bær. Det skal være litt plass mellom bærene. Hell i vaniljefromasjen og stryk jevn på toppen med en stekepalett. Sett i kjøleskapet til den stivner. Ta av ringen og pynt før servering. Pynt med for eksempel jordbær, jordbærsaus, pikekyss eller marengs.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen