Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Slik lager du perfekt majones

Enkel oppskrift på perfekt majones

Enkel oppskrift på perfekt majones

-
+

Majones

  • 3.00 stk Eggeplommer (ca 60 g)
  • 40.00 g Væske (vann, sitronsaft, eddik eller lignende)
  • 1.00 ts Sennep
  • 4.00 dl Olje
  • Salt, pepper, sitronsaft eller andre smaksingredienser

Majones Slik lager du enkelt perfekt majones med moderne metoder

Bestem deg for om du vil lage majonesen for hånd med en visp eller med stavmikser (man kan også bruke en kjøkkenmaskin). Bruk en vid bolle om du pisker for hånd, og en smal sylinder hvis du ønsker å bruke stavmikser. Hvis du pisker for hånd, har du alle ingrediensene utenom oljen og smakstilsetningene i bollen. Start vispingen og hell inn olje i en tynn stråle. Start forsiktig. Det kan være greit å få hjelp av en venn for å helle i oljen. Bruker du kjøkkenmaskin, er det bare å helle i olje i en tynn stråle selv. Dersom du bruker stavmikser er det bare å ha i alle ingrediensene med en gang og følg beskrivelsen over. Uansett hvilken metode du bruker, smakssetter du majonesen med det du ønsker etter at den er laget.

 

Ønsker du en tykkere majones, tilsetter du mer olje eller pisker mer eller hardere. Er majonesen for tykk, har du i mer vannbaserte ingredienser.

 

Dersom man har eggeallergi, kan man erstatte eggeplommene og væsken med melk. Denne sausen kalles gjerne laktones, og også her er det viktig å tilsette smaksingredienser.