Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Sjøkrepssuppe

Oppskrift på sjøkrepssuppe av Bent Stiansen

Oppskrift på sjøkrepssuppe av Bent Stiansen

-
+

Ingredienser

  • 1.00 kg skrog fra sjøkreps, evt. hummer
  • 2.00 ss solsikkeolje
  • 1.00 stk løk
  • 0.50 stk gulrot
  • 30.00 g sellerirot
  • 2.00 stk tomater
  • 1.00 ss tomatpuré
  • 3.00 stk fedd hvitløk
  • 1.00 ts timian
  • 6.00 stk stjerneanis
  • 2.00 dl hvitvin
  • 4.00 dl fiskekraft
  • 4.00 dl fløte
  • salt og pepper
  • sitronsaft

Garnityr

  • 8.00 stk sjøkrepshaler
  • 1.00 stk gulrot
  • 0.50 stk purre
  • 0.50 stk potte kjørvel

SLIK GJØR DU

Fres sjøkrepsskallene i olje sammen med terninger av løk, gulrot og selleri. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, hvitløk, timian og stjerneanis. Fres litt lenger og tilsett hvitvin, fiskekraft og fløte. Kok suppen i 20 minutter og sil kraften. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og kjør suppen luftig med en håndmikser. Skum suppen mye med håndmikser, slik at du kan legge et solid lag skum på toppen av suppen. Garner med ristede sjøkrepshaler, dampet, strimlet gulrot og purre og frisk kjørvel.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen