Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Østers fra Bømlo

Oppskrift på østers fra Bømlo av Esben Holmboe Bang

Oppskrift på østers fra Bømlo av Esben Holmboe Bang

-
+

Østersemulsjon

  • 145.00 g østerskjøtt
  • 20.00 g hvitvinseddik
  • 450.00 g nøytral olje

Saus

  • 100.00 g østersjuice
  • 200.00 g kremfløte
  • 300.00 g renset dill
  • 400.00 g nøytral olje

Blåskjellgelé

  • 500.00 g blåskjellkraft
  • 16.00 g hvitvinseddik
  • 2.00 g salt
  • 3.50 g agaragar

Slik gjør du:

  • Bland østerskjøttet og eddik i en blender og tilsett oljen litt og litt til den ligner en majones.

SAUS

  • Miks dill og olje i en thermomikser på 60 grader i åtte minutter, eller varm opp dill og olje i en gryte og kjør i en blender.
  • Filtrer gjennom kaffefilter. Varm opp kremfløten, tilsett østersjuicen og splitt kremen med dilloljen.

BLÅSKJELLGELÉ

  • Kok kraft, eddik og salt i tre minutter. Tilsett agaragar. Sil væsken og hell i en passende bakk. Geleen skal bli circa én centimeter tykk. La stivne.
  • Server østersemulsjonen og blåskjellgelé med varm saus.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen