Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Blomstermat

Iste

Oppskrift på iste av Mikael Svensson

Oppskrift på iste av Mikael Svensson

-
+

Ingredienser

  • 7.50 dl vann
  • 30.00 g brunt økologisk sukker
  • 4.50 g tørkede blomster
  • 2.40 g xantana
  • bærblomster

SLIK GJØR DU

Tørk blomstene i en tørk, på 35 grader, eller i ovn på så lav varme som mulig, med åpen ovnsdør.

Kok opp vann og sukker, hell over de tørkede blomstene og la trekke i cirka fem minutter. Sil av blandingen og kjøl den ned.

For en litt mer avansert variant, lag en såkalt suspension jelly. Miks isteen og Xantana i ett minutt, vakuumer i pose for å få ut luften. Rør rundt slik at det ser ut som om blomstene «svever» i glasset.

Server kald med is og masse bærblomster.