Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Mac and cheese med fire oster

Oppskrift på mac and cheese med fire oster av Anthony Juvera

Oppskrift på mac and cheese med fire oster av Anthony Juvera

-
+

Mac & cheese

  • 0.50 kg makaroni
  • 250.00 g smør
  • 50.00 g siktet hvetemel
  • 0.50 l helmelk
  • 150.00 g philadelphiaost
  • 250.00 g hvit ost
  • 150.00 g cheddarost, helst engelsk

Brødtopping

  • 150.00 g smør
  • 250.00 g brødkrumme, helst Panko (kjøpes i innvandrerbutkker)
  • 125.00 g parmesanost

SLIK GJØR DU

Kok makaroni til den er al dente. Hell av vannet og sett til side.

Smelt smør i en kjele, rør inn melet langsomt til det begynner å tykne, rør så inn melk til en hvit saus.

Smelt ost inn i blandingen. Rør først inn Philadelphia-, så hvitost og cheddar. Ha makaronien i blandingen og rør sammen. Slå av varmen. Smak til med salt og pepper. Hvis du har lyst, kan du ha i annet krydder som chilipulver og paprika. Hell blandingen i en ildfast form.

BRØDTOPPING

Ha smør i en stekepanne, hell i brødkrummen og revet parmesan og stek mens du rører til blandingen er gyldenbrun og osten smeltet.

Fordel toppingen over makaroniblandingen og stek i ovnen, 10 til 15 minutter på 175 grader.

Server med en blandet salat med vinaigrette.

Se viner som passer til:

Ost i Vindatabasen