Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Morell- og mandelkaker

Oppskrift på morell og mandelkaker av Sverre Sætre

Oppskrift på morell og mandelkaker av Sverre Sætre

-
+

Krem

  • 200.00 g moreller
  • 1.50 dl h-melk
  • 30.00 g sukker
  • 1.00 stk eggeplomme
  • 1.25 ss maisenna

Mandelbunn

  • 120.00 g mandler
  • 100.00 g melis
  • 1.50 ss maisenna
  • 2.00 stk små egg
  • 50.00 g romtemperert smør

Disse kakene var en del av desserten da Norge vant kokke-OL i 2008.

SLIK GJØR DU

Ha 1 dl melk og sukker i en kjele, rør sammen og varm til kokepunktet.

Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen, før du visper inn eggeplommen.

Hell 2/3 av den varme melken over eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.

Hell deretter blandingen tilbake i kjelen med resten av melken. La det koke opp og så småkoke i et halvt minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen, slik at kremen ikke brenner seg.

Hell kremen over i en bolle og avkjøl.

MANDELBUNN

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Hakk mandler, melis og maisenna i en hurtigmikser så det blir helt fint. Ha i egg og smør og kjør slik at alt blir godt blandet.

Ha massen i et cirka én centimeter tykt lag i godt smurte små terteformer eller muffinsformer. Del morellene i to og ta ut stenene. Fordel bærene utover kakene.

Stek kakene til de blir gyldne, cirka 20 minutter. La dem avkjøles helt før de tas ut av formene. Server med pisket krem eller vaniljeis.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen