Disse kakene var en del av desserten da Norge vant kokke-OL i 2008.
SLIK GJØR DU
Ha 1 dl melk og sukker i en kjele, rør sammen og varm til kokepunktet.
Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen, før du visper inn eggeplommen.
Hell 2/3 av den varme melken over eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
Hell deretter blandingen tilbake i kjelen med resten av melken. La det koke opp og så småkoke i et halvt minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen, slik at kremen ikke brenner seg.
Hell kremen over i en bolle og avkjøl.
MANDELBUNN
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Hakk mandler, melis og maisenna i en hurtigmikser så det blir helt fint. Ha i egg og smør og kjør slik at alt blir godt blandet.
Ha massen i et cirka én centimeter tykt lag i godt smurte små terteformer eller muffinsformer. Del morellene i to og ta ut stenene. Fordel bærene utover kakene.
Stek kakene til de blir gyldne, cirka 20 minutter. La dem avkjøles helt før de tas ut av formene. Server med pisket krem eller vaniljeis.