Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Pæreterte

Oppskrift på pæreterte av Sverre Sætre

Oppskrift på pæreterte av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 1.00 kakeform, 20 cm i diameter, minumum to cm høy. Eller flere små
  • 80.00 g mandler
  • 120.00 g melis
  • 90.00 g eggehviter (3 stk.)
  • 60.00 g hvetemel
  • 120.00 g usaltet smør
  • 1.00 stk pære

Enkelt alternativ til eplekake.

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 °C. Finhakk mandler og melis i en kjøkkenmaskin, ha i mel og eggehviter og kjør det hele godt sammen. Brun smøret slik at det blir nøttebrunt. La smøret bli lunkent før du rører det sammen med de andre ingrediensene.

Smør kakeformen og sett den på en stekeplate. Bruker du kakering uten bunn, sett ringen på et stykke aluminiumsfolie. Brett folien opp langs kantene på yttersiden av kakeringen og klem den godt inntil ringen. Fyll røren i ringen.

Skrell pæren og ta ut kjernehuset. Kutt den i tynne båter og fordel dem slik at de dekker røren. Dryss melis over. Stek bunnen midt i ovnen til den er gylden, cirka 30 minutter. Ta ut og sett den til avkjøling på en rist.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen