Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Lasagne

Oppskrift på lasagne av Musti Kilinc og Zulfikar Bajci

Oppskrift på lasagne av Musti Kilinc og Zulfikar Bajci

-
+

Tomatsaus

  • 4.00 stk ferske klasetomater
  • 1.00 stk tomatboks
  • peppermiks
  • oregano
  • bailikum

Bolognese

  • 1.00 kg kjøttdeig
  • 0.25 sellerirot
  • 4.00 stk gulrøtter
  • 1.00 hel løk
  • olivenolje
  • peppermiks og salt
  • provencalkrydder
  • persille
  • laurbærblad
  • malt paprika
  • tomatsausen

Bechamelsaus

  • 0.25 l kremfløte
  • 7.00 dl h-melk
  • muskat
  • provencalkrydder
  • salt og pepper
  • mel
  • olje
  • parmesan
  • lasagneplater
  • langpanne

SLIK LAGER DU TOMATSAUS

  • Lag lasagnen helst dagen før den serveres, så den «setter seg».
  • Hakk tomater, ha i gryte sammen med bokstomater og kok opp.
  • Smak til med krydder, småkok i en time.

 

BOLOGNESE

  • Hakk grønnsakene og stek dem med kjøttdeigen i smør eller olje.
  • Tilsett tomatsausen og smak til med krydder. Kok forsiktig i en time.

 

BECHAMELSAUS

  • Kok opp ingrediensene og tilsett mel og litt olje som du rører ut til sausen er passe tykk. Kok forsiktig videre til melsmaken er borte.
  • Legg lasagneplater i fem lag med bechamel/bolognese og parmesan mellom. La lasagnen hvile over natten eller minst en time. Ha over resten av bechamelsausen og parmesan. Stek på 250 grader i ti min. Varm resten av bolognesen og hell over før servering, sammen med parmesandryss og bladpersille.