Tomatsaus
- 4.00 stk ferske klasetomater
- 1.00 stk tomatboks
- peppermiks
- oregano
- bailikum
Bolognese
- 1.00 kg kjøttdeig
- 0.25 sellerirot
- 4.00 stk gulrøtter
- 1.00 hel løk
- olivenolje
- peppermiks og salt
- provencalkrydder
- persille
- laurbærblad
- malt paprika
- tomatsausen
Bechamelsaus
- 0.25 l kremfløte
- 7.00 dl h-melk
- muskat
- provencalkrydder
- salt og pepper
- mel
- olje
- parmesan
- lasagneplater
- langpanne
SLIK LAGER DU TOMATSAUS
- Lag lasagnen helst dagen før den serveres, så den «setter seg».
- Hakk tomater, ha i gryte sammen med bokstomater og kok opp.
- Smak til med krydder, småkok i en time.
BOLOGNESE
- Hakk grønnsakene og stek dem med kjøttdeigen i smør eller olje.
- Tilsett tomatsausen og smak til med krydder. Kok forsiktig i en time.
BECHAMELSAUS
- Kok opp ingrediensene og tilsett mel og litt olje som du rører ut til sausen er passe tykk. Kok forsiktig videre til melsmaken er borte.
- Legg lasagneplater i fem lag med bechamel/bolognese og parmesan mellom. La lasagnen hvile over natten eller minst en time. Ha over resten av bechamelsausen og parmesan. Stek på 250 grader i ti min. Varm resten av bolognesen og hell over før servering, sammen med parmesandryss og bladpersille.