Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Plomme

Plommesaus

-
+

Plommesaus

  • 800.00 g plommer
  • 4.00 dl rødvinseddik
  • 4.00 stk stjerneanis
  • 1.00 ts sichuanpepper
  • 1.00 ts Chiliflak
  • 3.00 stk cm fersk ingefær, omtrent på størrelse med en tommel
  • 4.00 stk store kløfter hvitløk
  • 1.00 ts salt
  • 0.80 dl mørk soyasaus
  • 125.00 g brunt sukker

Slik gjør du

  • Skyll plommene, del dem i to og fjern steinene. (Eddiken og chilien vil gjøre det ubehagelig å stå over dampen og fjerne steinene rett fra gryten.)
  • Legg i en vid gryte, hell i eddiken og de tørkede krydderne.
  • Skrell hvitløken og skjær den i skiver. Skrell ingefæren og skjær i skiver, tykke som mynter. Legg begge deler i gryten sammen med saltet og kok opp på middels varme.
  • Skru ned varmen og la plommene småkoke i rundt 40 minutter, til frukten er helt myk. Rør jevnlig så ingenting setter seg fast i bunnen.
  • Sett en finmasket sil over en bolle eller ren gryte, hell plommene over i silen og mos så mye av plommene som mulig ned gjennom den.
  • Hell denne blandingen tilbake i gryten, ha i soyasaus og sukker og småkok til sukkeret har løst seg opp og deretter i fem minutter. Pass godt på så sausen ikke brenner seg.
  • Smak til, den skal være både sur, søt, salt og fruktig. Hvis plommene er sure, kan det hende du trenger litt ekstra sukker. Hell i en sterilisert flaske og oppbevar i kjøleskap.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen