Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Grillet kamskjell med mangosalsa

-
+

  • 6.00 stk ferske kamskjell
  • 2.00 ss solsikkeolje
  • salt
  • pepper
  • 0.50 ts sitronskall
  • 0.50 ts limeskall

Mangosalsa

  • 0.50 stk renset mango kuttet i terninger på 1x1 centimeter
  • 0.50 stk finkuttet chili uten frø
  • 0.50 ss lys sirup
  • 1.00 ss hakket koriander
  • 3.00 ss olivenolje
  • 0.50 stk lime, saft og skall
  • salt
  • pepper

Soyasirup

  • 1.00 dl søt soya (ketjap manis)
  • 1.00 ss revet ingefær
  • 1.00 stk sitron

Slik gjør du

1. Legg skjellet i hånden og stikk en kniv inn på siden av skjellet. Skjær ut den hvite muskelen ved å føre kniven inntil den flate siden av skjellet. Fjern så rogn og annen innmat. Del den hvite muskelen i to loddrett og vend muskelen i olje og krydre med salt og kvernet svart pepper. Grill kamskjellene på bare én side på høy varme til de får en gyldenbrun skorpe (cirka ett minutt). Bruk gjerne grillpanne.

2. Legg dem på et brett og riv over sitron- og lime­skall. Drypp litt olivenolje over. Etterstek skjellene i ovnen på 180 grader i ovnen i ett minutt.

3. Bland sammen ingrediensene til mangosalsaen og smak til med salt og pepper. Det kan være lurt å lage mangosalsaen i for­veien.

4. Bland sammen ingrediensen til soyasirupen. Drypp soyasirupen over og topp gjerne med noen korianderblader.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen