Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Phò

Oppskrift på vietnamesisk pho-suppe fra LilleSaigon1 i Oslo

Oppskrift på vietnamesisk pho-suppe fra LilleSaigon1 i Oslo

-
+

Kraft

  • 3.00 kg okseben
  • 1.00 kg kyllingben
  • 10.00 små asiatiske løk
  • 10.00 stjerneanis
  • 4.00 fedd hvitløk
  • 1.00 chili
  • 2.00 sitrongress
  • røttene fra en bunt koriander (vasket)
  • 1.00 bit ingefær
  • 0.50 dl fiskesaus
  • salt
  • sukker (helst krystallisert)

I skålen

  • 200.00 g flatbiff skåret i tynne skiver
  • 200.00 g risnudler, såvidt kokt i vann og silt av
  • Litt fiskesaus
  • Svart pepper

Tilbehør som hver gjest forsyner seg med

  • limebåter
  • bønnespirer
  • thaibasilikum
  • frisk koriander
  • frisk mynte
  • chilisaus
  • hoisin-saus
  • frisk chili

Kraft

Kok først en kraft av tr e kilo okseben og ett kilo kyllingben. Ha på vann så det dekker godt. La det først koke i 30 minutter. Kast det første kokevannet og rens bena for kjøtt og slintrer. Dette for å få klar kraft. Hell tre liter nytt vann på bena og kok opp igjen. Sil av skummet.

Rist følgende til gyldent i varm panne: ti små asiatiske løk, ti stjerneanis, fire fedd hvitløk, én chili, to sitrongress, røttene fra en bunt koriander (vasket), én bit ingefær. Ha dette i en lukket linpose i kokevannet. La koke i minst tre timer til, du skal stå igjen med cirka én liter kraft. Smak til kraften med salt og sukker – helst krystallisert sukker og ha i cirka 0,5 dl fiskesaus. Sil kraften gjennom et egnet tøystykke.

I skålen

Slå kokende kraft over kjøttskiver og nudler og smak til med fiskesaus og svart pepper. Vietnamesere liker også kokekjøtt i suppen – for eksempel høyrygg som har fått koke med kraften.