Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jul

Gaeng Daeng – rød curry

Oppskrift på rød curry av Terje Ommundsen

Oppskrift på rød curry av Terje Ommundsen

-
+

Currypaste

  • 9.00 tørkede, røde chili, uten frø og lagt i bløt
  • 4.00 korianderrøtter, skrapet og vasket
  • 2.00 galangarøtter (150 g), skrellet og kuttet i tynne skiver
  • 4.00 stilker sitrongress
  • 4.00 hvitløksfedd
  • 2.00 små sjalottløk
  • 0.50 ts korianderfrø
  • 0.25 ts spisskummen
  • litt olje til steking

Slik gjør du

Lag currypasten ved å kutte alle ingrediensene i skiver slik at fibrene kuttes over.

Rist de tørre krydderiene i en tørr varm panne, slik at aromaene kommer frem. Knus dem i en morter først, tilsett så resten av ingrediensene, og mos det hele til det blir en fin paste. Kjøkkenmaskin eller blender kan brukes i stedet for morter.

Fres currypasten i godt med olje for å få bort råsmaker og få frem andre aromaer. Dette gjøres også for at currypasten skal holde seg lengre og ikke begynne å gjære.

Legges på glass og avkjøles. Kan oppbevares i kjøleskap opp mot en uke.

Currypasten passer til en typisk thai-gryte, der curryen kokes opp med kokos og til­settes grønnsaker, kjøtt/fisk og fiskesaus samt kaffirlimeblader og thaibasilikum.

Se video: Terje Ommundsen lager currypaste