Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jul

Salt karamell-trøffel

Oppskrift på salt karamell-trøffel

Oppskrift på salt karamell-trøffel

-
+

Salt karamell­trøffel

  • 450.00 g melkesjokolade
  • 225.00 g fløte
  • 170.00 g sukker
  • 40.00 g glukose
  • 2.00 klyper havsalt

Rundt 75 kuler

Slik gjør du

Kok opp fløte. Lag karamell av sukkeret og glukosen – den må være ganske mørk for at sjokoladen skal smake karamell. Hell så litt og litt av den kokende fløten over ­karamellen. Pass på, det er veldig varmt, og husk å røre godt. Når ­karamellfløten har avkjølt seg til cirka 70 grader, hell den over sjokoladen, tilsett salt og rør med slikkepott til en glatt masse. Kjør til slutt med stavmikser. Pass på – ikke få bobler i sjokoladen, da mugner den lettere. Hell massen over i en passelig beholder, ikke høyere enn cirka tre centimeter. La den stå i tre ­dager i et tørt rom. Kutt opp og rull små kuler som igjen rulles i kakao. La gjerne hvile én dag til etter rulling.