Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jul

Limoncello

Oppskrift på limoncello av Jesper Høst

Oppskrift på limoncello av Jesper Høst

-
+

Limoncello

  • 1.00 fl. vodka eller grappa, fortrinnsvis over 50 prosent
  • skallet av 20 sitroner
  • sukkerlake til smak

Negroni Sbagliato-sett

  • 1.00 del Campari
  • 1.00 del Martini Rosso eller annen søt vermouth
  • 1.00 fl. prosecco eller champagne

Slik gjør du

Bruk økologiske sitroner som vaskes godt før de skrelles tynt (uten det hvite). Er ikke økologiske å oppdrive, kan eventuelt voks og sprøyting fjernes ved å dyppe ­sitronene raskt i kokende vann.
 

Metode 1 (langsom):

La sitronskallet ligge på vodka eller grappa i fem til seks uker, sil av og bland inn/smak til med sukkerlake kokt av to deler sukker til en del vann. Limoncello skal være søtt, men fremdeles ha en distinkt friskhet fra sitronene.
 

Metode 2 (rask):

Kok sirup på sitronskall: Ha sitronskall sammen med 1,5 l vann i en kjele og kok inn til 2 dl. Skru ned varmen så det ikke koker, og tilsett 4 dl sukker. Når sukkeret har løst seg opp, tilsett ønsket mengde sirup til en flaske vodka.

Drikkes best rett ute av fryseren eller på is.
 

Negroni Sbagliato-sett

Bland Campari og vermouth på forhånd og oppbevar på en pen flaske. Dandér og presenter sammen med en flaske boblevin og en instruks om å blande på is i for­holdet 1:1.

Se video: Jesper Høst lager limoncello