Slik gjør du
Bruk økologiske sitroner som vaskes godt før de skrelles tynt (uten det hvite). Er ikke økologiske å oppdrive, kan eventuelt voks og sprøyting fjernes ved å dyppe sitronene raskt i kokende vann.
Metode 1 (langsom):
La sitronskallet ligge på vodka eller grappa i fem til seks uker, sil av og bland inn/smak til med sukkerlake kokt av to deler sukker til en del vann. Limoncello skal være søtt, men fremdeles ha en distinkt friskhet fra sitronene.
Metode 2 (rask):
Kok sirup på sitronskall: Ha sitronskall sammen med 1,5 l vann i en kjele og kok inn til 2 dl. Skru ned varmen så det ikke koker, og tilsett 4 dl sukker. Når sukkeret har løst seg opp, tilsett ønsket mengde sirup til en flaske vodka.
Drikkes best rett ute av fryseren eller på is.
Negroni Sbagliato-sett
Bland Campari og vermouth på forhånd og oppbevar på en pen flaske. Dandér og presenter sammen med en flaske boblevin og en instruks om å blande på is i forholdet 1:1.
Se video: Jesper Høst lager limoncello