Potetchips
Kutt potetene i tynne skiver. Bland salt, eddik og vann til saltet er oppløst. Legg potetskivene i vannblandingen i 15 minutter. Tørk dem godt. Varm oljen til 180 grader og ha i potetene. Friteres til de har gylden farge og det slutter å boble.
Kålrabistappe
Kok kålrabi og gulrot møre. Hell av vannet og ha tilbake i kjelen. Damp ut det siste vannet.
Tilsett smør og knus det inn i grønnsakene. Tilsett melk til en fin konsistens. Smak til med salt.
Syltet kålrabi
Knus einebærene og bland med vann og eddik. Kutt kålrabien i tynne skiver. Kok skivene i lett saltet vann i omtrent ett til to minutter til de er møre. (Kommer an på tykkelsen.)
Legg skivene direkte i eddik- og enebærblandingen. La det ligge et døgn før servering.
Server rotgrønnsakene og potetchipsen sammen med biter av kokt nepe til pinnekjøtt eller kjøtt fra kokt smalahove – kjake og tunge. Kjøttet kan gjerne brunes i panne før servering og vendes i en lammesaus.
Et dryss av sprøstekte baconterninger eller lammefett på toppen er perfekt.