Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrift fra Taller

Guanabana-sorbet med avokadokrem, sukkerspinn og kakao

Dessert fra Taller i København

Dessert fra Taller i København

-
+

Guanabana-sorbet

  • 300.00 g Vann
  • 15.00 g Invertsukker
  • 115.00 g Sukker
  • 65.00 g Glukosesirup
  • 500.00 g Guanabana-puré
  • 3.00 stk Gelatinplater (bløtlagt)
  • 2.00 g Sitronsyre

Avokadokrem

  • 200.00 g Avokado
  • 40.00 g Limejuice
  • 40.00 g Sukker

Strøssel

  • 100.00 g Mandelmel
  • 100.00 g Smør
  • 100.00 g Hvetemel
  • 100.00 g Sukker
  • 30.00 g Mate (te) - pulver

Pulveriserte limeblader

  • 50.00 g Limeblader
  • 100.00 g Druekjerneolje
  • 6.00 ss Maltodekstrin

Smelt alle sukkerstoffene i vannet. Bland guanabana-puréen og sitronsyre inn i det smeltede sukkervannet. Ta 1 dl av blandingen og varm til 50 grader. Ha i gelatinen slik at den blir oppløst. Bland så denne porsjonen med resten av blandingen. Sett blandingen i en sorbetmaskin.

Bland alle ingrediensene i en blender. Sil blandingen i en tynn sil. Fyll i en syphonoflaske og lad med én gasspatron.

Bland alle de tørre ingrediensene. Rør smøret til luftig krem og vend de tørre ingrediensene inn i smøret. Legg en gummimatte på et fat og spre deigen (tykkelse 0,5 cm) Bryt deigen i små biter og stek dem ved 150 grader i ca. 20 min.

Legg bladene og oljen i en kasserolle, og varm opp til 60 grader. La så koke i én time. La oljen avkjøles, og dermed siles oljen av. Tilsett 6 ss matodextrin i en bolle og hell forsiktig 3 ss av limeblad-oljen i bollen men du pisker forsiktig

 

For sukkerpsinn, kakaopulver og kanel-stein

- Sukkerpsinn

- Kakaopulver

- Kanelpulver

Press to håndfuller av sukkerspinn til to små steiner (diameter 0,5 cm) Ikke tving sukkerspinnet for hardt sammen fordi "steinene" må ha luft i midten, Rull "steinene" i en blanding av 50/50 kakaopulver og kanelpulver.