Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bresert kje fra Aurland med ramsløk

Påskekjekt
Oppskrift på kje med ramsløk

Oppskrift på kje med ramsløk

-
+

  • 1.00 slagside kje med ytrefilet
  • 1.00 ss ramsløkpurre
  • 2.00 ss finhakket bladpersille
  • 2.00 stk. gulrot
  • 2.00 kepaløk
  • 0.50 purre
  • 1.00 stilk stangselleri
  • 1.00 dl hvitvin
  • 2.00 dl vann
  • nykvernet pepper
  • salt eller maldonsalt
  • laurbærblad

Slik gjør du:

 

Ben ut en slagside av kjeet inkludert ytrefileten. Fjern de seigeste senene på ytrefileten. Eller spør om slakteren kan gjøre ruladen klar for deg. Dette kan man også gjøre med lam.

Brett hele stykket over en fjøl. Hakk persille og fersk ramsløk (evt. litt hvitløk). Strø og smør dette utover kjøttet, strø litt salt og pepper over kjøttet. Rull kjøttstykket fast sammen til en rulade og bind opp med hyssing.

Skrell og vask grønnsakene til bresering. Legg ruladen i ovn sammen med grønnsakene, vin, vann og laurbærblad i en jerngryte med lokk med grønnsaker, og breser i ovnen på 190–200 grader i ca. en time. Kan serveres med pureer av for eksempel rødbet, jordskokk eller gulrot smakt til med salt og pepper.

Påskekjekt