Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Grønn ertekrem med saltet og røkt svineknoke

-
+

Grønn ertekrem med saltet og røkt svineknoke

  • 1.00 salt svineknoke
  • 1.00 laurbærblad
  • 10.00 pepperkorn
  • 1.00 løk

<br>

  • 10.00 tynne skiver rugbrød
  • 3.00 ss raps- eller oliveolje

<br>

  • 400.00 g fryste selskapserter
  • 2.00 ss smør
  • 4.00 ss olivenolje
  • svart pepper
  • salt

Slik gjør du:

Legg svineknoken i en passende kjele og hell over nok vann til å dekke kjøttet.

Ha i skrellet løk delt i fire, laurbærblad og pepper­kornene. Kok i cirka to og en halv time, til kjøttet lett faller av knoken.

Ha olje i en stekepanne og stek de tynne skivene med rugbrød til de er sprø.

Knekk dem i mindre biter før servering.

Kok opp rikelig med vann i en kjele og gi ertene et oppkok i cirka to minutter.

Sil av vannet og ha ertene i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør dem sammen til en glatt krem, ha i smøret og smak til med nykvernet svart pepper og salt.

Ertepureen bør avkjøles om den ikke skal serveres med en gang, ellers kan den miste den grønne, fine fargen. Kari Innerå pleier å legge den i en kald, litt vid form som allerede er avkjølt i fryser eller kjøleskap for å fremskynde kjølingen.