Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Frittatamuffins

En stor porsjon ovnsbakte grønnsaker er nok til flere av ukens middager
Oppskrift på frittatamuffins med ovnsbakte grønnsaker av Green Kitchen Stories

Oppskrift på frittatamuffins med ovnsbakte grønnsaker av Green Kitchen Stories

-
+

En stor porsjon ovnsbakte grønnsaker

  • 2.00 kg søtpoteter
  • 2.00 kg gulrøtter
  • 2.00 kg pastinakk
  • olivenolje eller kokosolje
  • salt og pepper

Muffins

  • 3.00 dl ovnsbakte grønnsaker
  • 10.00 egg
  • 6.00 salvieblader, fint hakket + 12 blader til dekorasjon
  • 100.00 g fetaost
  • salt og pepper

Ovnsbakte grønnsaker

Forvarm ovnen til 200 grader. Vask og skrell grønnsakene, skjær i kuber og fordel på to stekeplater dekket med bakepapir. Hell over litt olivenolje eller kokosolje og sørg for at den dekker alle grønnsakene. Ha på salt og pepper. Stek 20–30 minutter, eller til grønnsakene er myke og godt stekt i kantene.

Tolv små muffins

Forvarm ovnen til 175°C. Kle muffinsformene med bakepapir eller smør formene med olje. Fordel grønnsaker og feta i formene. Pisk egg, salvie, salt og pepper. Hell over eggerøren og la den trekke ned i formene. Børst salviebladene med litt olje og plasser oppå hver muffins. Bak i 20–25 minutter eller til eggerøren har stivnet. Serveres varme eller kalde.

Tips! Frittatamuffins er proteinrike og fine å ha med på tur – eller i matpakken.