Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Bakt havregrynsgrøt

Gjør plass til bakt grøt og grønne pannekaker på frokostbordet
Oppskrift på bakt havregrynsgrøt av Green Kitchen Stories

Oppskrift på bakt havregrynsgrøt av Green Kitchen Stories

-
+

Bakt havregrynsgrøt

  • 5.00 dl havregryn
  • 1.00 ts bakepulver
  • 0.25 ts tørket ingefær
  • 0.25 ts tørket muskat 
  • 0.50 ts tørket kanel
  • 0.25 ts tørket kardemomme
  • 0.25 ts vanilje
  • 1.00 klype salt
  • 200.00 g raspet gulrot
  • 1.00 håndfull rosiner
  • 2.00 egg eller 2 ss chiafrø og 1 dl vann, rørt og bløtet i 15 minutter, bruk som egg
  • 5.00 dl melk ev. havre- eller rismelk 

Karamelltopping

  • 2.00 ss lønnesirup eller honning
  • 2.00 ss kokosolje eller smør
  • 4.00 dl nøtter og frø for eksempel valnøtter, solsikkefrø og gresskarfrø

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en form (2025 cm) med smør eller kokosolje.

Bland havregryn, bakepulver, krydder og salt i en bolle. Tilsett raspet gulrot og rosiner, bland godt. Pisk egg eller chiamiks med melk.

Karamelltopping

Bland lønnesirup eller honning med kokosolje, nøtter og frø i en liten bolle.

Fordel havregrynsblandingen i formen, hell over eggerøren og la den synke. Dekk blandingen med karamelltopping og bak i 25–35 minutter. Grøten er ferdig når toppingen er gyldenbrun.

Tips: Du kan bruke bær i stedet for revne gulrøtter. Da legger du bærene i bunnen av formen.