Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Ristet blomkålsalat med dadler og linser

Blomkålen kan serveres på en rekke nye og uventede måter
Oppskirft på ristet blomkålsalat med dalder og liner av Green Kitchen Stories

Oppskirft på ristet blomkålsalat med dalder og liner av Green Kitchen Stories

-
+

Ristet blomkålsalat

  • 1.00 blomkålhode
  • 4.00 ss kaldpresset olivenolje
  • 0.25 ts malt spisskummen
  • 0.25 ts malt kanel
  • 0.25 ts malt ingefær 
  • 1.00 klype malt cayennepepper eller mer
  • 2.50 dl belugalinser
  • 5.00 dl vann
  • 1.00 stor håndfull mandler 
  • 10.00 ferske eller tørkede dadler, uten stein
  • 1.00 liten rød løk
  • 100.00 g salatblader, mache, rucola eller spinatblader
  • spirer

Tahinidressing

  • 2.00 ss tahini
  • 1.00 ts honning
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 2.00 ss vann eller mer 

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 grader. Del blomkålhodet i mindre biter. Spre utover i en form. Miks olje og krydder, hell blandingen over blomkålen og sørg for at alle bitene er dekket. Stek i 20 til 25 minutter.

Ha linser og vann i en kasserolle, kok opp og la småkoke i 20 minutter eller til linsene er myke. Hell av vannet som er igjen og avkjøl. Ta ut blomkålen fra ovnen. Legg delene i en salatbolle og avkjøl. Sett ned varmen til 175 grader og rist mandlene på bakepapir i ti minutter, rør om av og til. Pisk sammen ingrediensene til dressingen og ha i linsene. Hakk dadlene og skjær løken i strimler. Ta ut mandlene fra stekeovnen, hakk grovt. Ha alle ingrediensene i salatbollen og bland godt.

Dekorer med spirer og server. Salaten kan oppbevares i kjøleskap et par dager.