Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Hasselnøttsmør og jordbær

-
+

Hasselnøttsmør og jordbær

  • 270.00 g hasselnøtter (eller andre nøtter)
  • 1.00 klype salt
  • jordbær
  • honning
  • bipollen, valgfritt
  • basilikum

Forvarm stekeovnen til 150 grader. Rist nøttene på et bakepapir på en stekeplate i ti til tolv minutter. Gni av så mye skall som mulig (gjelder bare hasselnøtter, ikke mandler eller andre nøtter).

Legg nøttene i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet i 15 til 20 ­minutter, til smøret er fint og ­kremet. Du kan selv­følgelig også bruke kjøpt hasselnøttsmør eller annet nøttesmør.

▶ Bre pålegget på en surdeigsskive og legg på jordbær. Ha på litt flytende honning, bipollen hvis du ønsker det, og fersk basilikum.

Se viner som passer til:

Frukt_og_bær i Vindatabasen