Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Maaemo

Iskremdessert med saltet smør fra Røros

Oppskrift på iskremdessert

Oppskrift på iskremdessert

-
+

Iskremrøre

  • 135.00 g sukker
  • 6.00 dl melk
  • 80.00 ml brunet smør
  • 6.00 stk eggeplommer

Crumble

  • 220.00 g hasselnøtter
  • 100.00 g sukker
  • 45.00 g smør, romtemperert
  • 50.00 g hvetemel

Saus

  • 150.00 ml kaffe
  • 40.00 g sukker
  • 25.00 ml maltekstrakt
  • 50.00 g fløte

Gir én liter iskremrøre

Slik gjør du:

 

ISKREM
Varm melk, sukker og brunet smør i en gryte til det syder. Sørg for at alt sukkeret er løst opp. Pisk eggeplommer i en bolle til en jevn blanding. Pisk forsiktig den varme melken inn i eggeplommene. Ha røren tilbake i en gryte, varm opp under stadig omrøring. Ta gryten av varmen når blandingen har nådd 82 grader. Husk å vispe videre i to minutter etter at du har tatt gryten av varmen. Sil røren gjennom en finmasket sikt. Avkjøl over isbad. Frys i iskremmaskin.

CRUMBLE
Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin i noen sekunder til en grov blanding. Pisk sammen smør og sukker. Ha i nøtter og mel og bland godt. Ha i vakuumposer og vakuumer. Frys. Når denne blandingen er frossen og hard, riv med en microplane eller et annet fint rivjern. Bre utover et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen ved 180 grader i seks minutter. Bryt opp i biter. Stek i seks minutter til. Gjenta inntil blandingen er jevnt stekt, sprø og gyllen.

SAUS
Bland kaffe, sukker, maltekstrakt og fløte i en gryte. Kok opp, reduser varmen og la småkoke til blandingen er tykk, redusert, mørk og karamellaktig.

SERVERING
Ha crumble i bunnen av en skål. Ha en kule iskrem oppå. Hell over saus.