Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Langpannemat

Kylling med søtpotet, krutonger og rucola

Oppskrift på ovnsbakt kylling med søtpotet, krutonger og rucola

Oppskrift på ovnsbakt kylling med søtpotet, krutonger og rucola

-
+

Kyllinglår med søtpoteter, rødløk og krutonger

  • 4.00 stk Store kyllinglår
  • 1.00 dl Olivenolje
  • 1.00 ts Salvie
  • 1.00 ts Rosmarin
  • Salt og pepper
  • 750.00 g Søtpotet, skrelt og skåret i 2,5 store biter
  • 1.00 stk Stor rødløk, skåret i 8 båter
  • 200.00 g Tørt brød (helst loff eller landbrød) skåret i 2,5 cm store terninger.
  • 100.00 g Rucola eller annen salatblanding
  • 2.00 ss Rødvinseddik

Lag hele kyllingsalaten i langpannen

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 200C.
  • Skrell og kutt søtpoteter og løk i biter.
  • Legg dem i en smurt ovnspanne og dryss med salt og pepper. Hell over halvparten av oljen og bland godt sammen med hendene.
  • Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene, pensle litt av oljen på dem og dryss med urter, salt og pepper.
  • Stek i ovnen i 35-40 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllinglårene.
  • Vend brødterningene i resten av oljen og spre dem ut over langpannen der kyllingen ligger. Sett pannen inn i ovnen igjen og stek videre i 10 minutter, til krutongene er sprø og gyldne.
  • Ta pannen ut av ovnen og løft kyllinglårene over på en tallerken. Ha rucolaen og eddik i langpannen og bland sammen med grønnsakene og krutongene til en salat. Legg kyllingen tilbake igjen og server.