Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Lammesjy med hvitløk og rosmarin

– Det ultimate valget til lammelår
Lammesjy

Lammesjy

-
+

Lammesjy med hvitløk og rosmarin

  • 2.00 stk fedd hvitløk, finhakket
  • 1.00 ts nøytral olje, gjerne raps eller solsikke
  • 3.00 ss sjalottløk, grovkuttet
  • 1.00 ts rosmarin, finhakket
  • 1.00 ts honning
  • 2.00 ss hvitvinseddik
  • 1.00 dl hvitvin
  • 2.50 dl redusert lammekraft eller oksekraft
  • 1.00 ts kaldt smør til montering
  • smør, sitron, salt og pepper

Dette er det ultimate valget til lammelår, dette er også en saus som har god holdbarhet og gjerne kan fryses.

Slik gjør du:

  • Fres finhakket hvitløk i olje på medium varme til den er gyllenbrun, tilsett løk og fres til det er blankt.
  • Tilsett rosmarin, honning og eddik, kok inn til det er nesten tørt.
  • Tilsett hvitvin og reduser til det gjenstår ca. 25% før du tilsetter kraften. Kok inn til ønsket konsistens.
  • Sil av og smak til helt til slutt. Monter i en terning kaldt smør, noen dråper sitronsaft, legg i noen blader finhakket rosmarin.