Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Turbar med tørkede bringebær

De beste påskeeggene klekker du selv
Turbar med tørkede bringebær av Sverre Sætre

Turbar med tørkede bringebær av Sverre Sætre

-
+

Turbar med tørkede bringebær

  • 120.00 g havregryn, lettkokte
  • 120.00 g hakkede mandler
  • 50.00 g rosiner
  • 30.00 g frysetørkede bringebær
  • 1.50 ss solsikkekjerner
  • 6.00 ss honning
  • 6.00 ss appelsinjuice
  • mørk sjokolade

Nok til 4–6 personer

  • Rist mandler og havregryn gylne i ca. 10 minutter i ovn. Avkjøl. Hakk rosiner godt. Kok opp honning og juice. Ha i resten av ingrediensene unntatt bringebær, og vend det godt sammen. Rør i kjelen over svak varme i ca. 1/2 minutt. Knus og rør inn tørkede bringebær til slutt.
  • Press massen godt ned i former som er formet som et halvt egg, i et lag på ca. 2 centimeter. Press massen godt sammen. Avkjøl. Ta eggene ut av formen.
  • Dypp hele eller bare undersiden av turbaren i smeltet, mørk, temperert sjokolade. Legg på bakepapir til sjokoladen stivner.