Tykke (forede) gummihansker - evt. oppvaskhansker med vanter inni
2 deigskrapere
Sukkertermometer
Saks
Bakepensel
Nøytral olje eller smeltet kokosfett til smøring
Ingredienser
450.00gfarin
225.00gglukose
1.50dlvann
2.00tssitronsyre
1.00mlsitronessens/sitronaroma (eller eterisk olje av sitron)
gul konditorfarge
(Smakstilsetning/farge kan varieres)
Slik gjør du:
Legg fram alt du trenger så det er klart. Mål opp ingrediensene på forhånd. Smør silikonmatten med nøytral olje/kokosfett. Bland essens og sitronsyre.
Rør sammen sukker, vann og glukose i gryten og kok opp. Når massen når 125 grader, rør i den. Nå skal mest mulig vann fordampe. Begynn å måle temperaturen. Den skal opp i 150 grader. Rør av og til. Når det nærmer seg makstemperatur, ha i sitronsyre og essens. Vær forsiktig, det blir mye damp. Ta av varmen. Ha i konditorfarge helt til slutt, til så sterk farge du vil ha.
Hell massen ut på teflonmatten. Den er glovarm, bruk forede hansker. Elt deigen ved å dytte massen fra kantene og inn mot midten. Den blir gradvis fastere og smidigere. Når den er fast nok, kan den dras ut til pølser.
Klipp pølsene opp til passende drops.
La dropsene avkjøle seg, før de legges i tett boks eller glass.