Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godteri

Sitrondrops

Drops slik oldemor likte dem
Oppskrift på sitrondrops

Oppskrift på sitrondrops

-
+

Du trenger

  • Stor tresleiv
  • Tykkbunnet kjele
  • Silkonmatte
  • Tykke (forede) gummihansker - evt. oppvaskhansker med vanter inni
  • 2 deigskrapere
  • Sukkertermometer
  • Saks
  • Bakepensel
  • Nøytral olje eller smeltet kokosfett til smøring

Ingredienser

  • 450.00 g farin
  • 225.00 g glukose
  • 1.50 dl vann
  • 2.00 ts sitronsyre
  • 1.00 ml sitronessens/sitronaroma (eller eterisk olje av sitron)
  • gul konditorfarge

(Smakstilsetning/farge kan varieres)

Slik gjør du:

  • Legg fram alt du trenger så det er klart. Mål opp ingrediensene på forhånd. Smør silikonmatten med nøytral olje/kokosfett. Bland essens og sitronsyre.
  • Rør sammen sukker, vann og glukose i gryten og kok opp. Når massen når 125 grader, rør i den. Nå skal mest mulig vann fordampe. Begynn å måle temperaturen. Den skal opp i 150 grader. Rør av og til. Når det nærmer seg makstemperatur, ha i sitronsyre og essens. Vær forsiktig, det blir mye damp. Ta av varmen. Ha i konditorfarge helt til slutt, til så sterk farge du vil ha.
  • Hell massen ut på teflonmatten. Den er glovarm, bruk forede hansker. Elt deigen ved å dytte massen fra kantene og inn mot midten. Den blir gradvis fastere og smidigere. Når den er fast nok, kan den dras ut til pølser.
  • Klipp pølsene opp til passende drops.
  • La dropsene avkjøle seg, før de legges i tett boks eller glass.