Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Iskrem

Brunet smør-is med vaffel, brunet smør og hasselnøtter

Lag isen selv
Brunet smør-is med vaffel av Kari Innerå

Brunet smør-is med vaffel av Kari Innerå

-
+

Smør-is

  • 1.20 l h-melk
  • 5.00 dl fløte
  • 1.00 ts kardemomme
  • 300.00 g sukker
  • 18.00 stk eggeplommer
  • 300.00 g salt meierismør

Ristede hasselnøtter

Nok til 8 personer

Slik gjør du

  • Ha smøret i en kjele og smelt det. Når det er smeltet, rør til smøret har en nøttebrun farge, og hell rett over i en ildfast form.
  • Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Varm opp fløtemelken under omrøring. Pass på så melken ikke svir seg i bunnen.
  • Ha eggeplommene i en bolle og hell melken over når den koker. Visp hurtig.
  • Eggene skal tykne så konsistensen minner om vaniljesaus ved cirka 73 grader. Sil.
  • Rør inn halvparten av det brunede smøret – gjerne den delen hvor melkeproteinet i bunnen av skålen er med. Det bør ha samme temperatur som iskrembasen, cirka 60 grader. Resten av smøret brukes som topping.
  • Avkjøles før den fryses i ismaskin eller i fryseboks.

Ristede hasselnøtter

  • Legg hasselnøtter i en form og ha dem i ovnen ved 170 grader. Rist til de er gylne. Ta nøttene ut av ovnen og legg dem i et kjøkkenhåndkle. Gni håndkleet rundt nøttene så skallet sklir av.
  • Topping: Vaffel, ristede hasselnøtter, brunet smør