Nok til 8 personer
Slik gjør du
- Ha smøret i en kjele og smelt det. Når det er smeltet, rør til smøret har en nøttebrun farge, og hell rett over i en ildfast form.
- Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Varm opp fløtemelken under omrøring. Pass på så melken ikke svir seg i bunnen.
- Ha eggeplommene i en bolle og hell melken over når den koker. Visp hurtig.
- Eggene skal tykne så konsistensen minner om vaniljesaus ved cirka 73 grader. Sil.
- Rør inn halvparten av det brunede smøret – gjerne den delen hvor melkeproteinet i bunnen av skålen er med. Det bør ha samme temperatur som iskrembasen, cirka 60 grader. Resten av smøret brukes som topping.
- Avkjøles før den fryses i ismaskin eller i fryseboks.
Ristede hasselnøtter
- Legg hasselnøtter i en form og ha dem i ovnen ved 170 grader. Rist til de er gylne. Ta nøttene ut av ovnen og legg dem i et kjøkkenhåndkle. Gni håndkleet rundt nøttene så skallet sklir av.
Topping: Vaffel, ristede hasselnøtter, brunet smør