Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bananpudding

Oppskrift på bananpudding

Oppskrift på bananpudding

-
+

Bananpudding

  • 45.00 g maisenna (eller 55 g om du ønsker en fastere pudding
  • 150.00 g sukker
  • 0.25 ts salt
  • 750.00 mg helmelk
  • 4.00 stk eggeplommer
  • frø fra 1 vaniljestang
  • Kornmo-kjekts eller annen kjeks
  • 2.00 stk modne bananer

Slik gjør du

  • Bland maisenna, sukker og salt i en gryte. Spe på med melk og rør. Tilsett eggeplommene og til slutt vaniljefrøene. 
  • Sett gryten på middels varme og kok opp. Rør ofte så puddingen ikke brenner seg fast. Når den har begynt å småkoke, rør godt og kok i 1 minutt til.
  • Ta av varmen og legg plastfolie på toppen av puddingen. Press ut luften. La puddingen avkjøles til den nesten når romtemperatur.
  • Knus kjeksen i ertestore biter. Sett frem seks begre eller kopper. Kutt bananene i små biter og rør dem inn i puddingen. Fyll begrene lagvis med pudding og kjeks. Begynn og avslutt med kjeks. 
  • Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet. Spises avkjølt samme dag.