Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Istid

Yoghurtiskrem med bringebærtopping

yoghurtis med bringebærtopping. Foto: Jimmy Linus

Oppskrift på yoghurtiskrem med bringebærtopping

ingredient

-
+

Yoghurtis

  • 1000gGresk yoghurt
  • 500gSukker
  • 300gVann
  • 120gGlykosesirup
  • 2stkRevet skall av sitron
  • 4stkGelatinplater
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Topp yoghurtisen med frysetørrede bringebær, knuste frosne bringebær og ferdig bringebærsaus.

Kok opp sukker, vann, glykose og revet sitronskall.  Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i bløtlagt gelatin og kjøl ned.

Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft. 

Sil av sitronskallet og la isbasen stå og modne noen timer, gjerne natten over, før den fryses i ismaskin.

Pulveriser frysetørrede bringebær i kjøkkenmaskin før servering og topp isen med et dryss av dette, knuste frosne bringebær og ferdigkjøpt bringebærsaus.