Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Ville vårvekster

Vilt godt
Oppskrift på ville vårvekster

Oppskrift på ville vårvekster

-
+

Ville vårvekster

  • 4.00 stk rødbeter
  • 50.00 g sild pr. pers. (god jomfrusild)
  • assorterte ville vekster (for eksempel vassarve, blomkarse, pepperrotblader, skogsyre)
  • god økologisk rømme

Slik gjør du

  • Vask betene godt. Grill så betene i en times tid på relativt lav varme, cirka 200 grader. Bak så videre på 140 grader i ovn i 6–8 timer. Skrell og server.
  • Skjær silden i passende terninger, cirka 1 x 1 cm. Garner beten fint med silden.
  • Plukk og rens vekstene fri for stygge blader og stilker. Legg dem i godt med vann og vask dem fri for jord og andre urenheter. Legg forsiktig på bakepapir og la vannet renne godt av.
  • Heng rømmen i et klede over natten for å få ut væsken. Server retten med en klatt.