Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Akkar med ramsløk og svart hvitløk

Mens løken er god
Sven Erik Renaas oppskrift på akkar med ramsløk og svart hvitløk

Sven Erik Renaas oppskrift på akkar med ramsløk og svart hvitløk

-
+

Akkar med ramsløk og svart hvitløk

  • 200.00 g akkar (renset og fri for hinner)
  • 4.00 ss olivenolje
  • 2.00 ss sitronjuice
  • salt

Svart hvitløkskrem

  • 20.00 g smør
  • 25.00 g svart hvitløk (renset)
  • 1.00 fedd hvitløk
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 100.00 g mørk kyllingkraft
  • 25.00 g soyasaus
  • 1.00 ts blekksprutblekk

Ramsløksaus

  • 100.00 g ramsløk (vasket)
  • 50.00 g solsikkeolje
  • solbæreddik

Slik gjør du

  • Skyll akkaren godt, fjern tentakler og innmat fra huset. Dra ut brusken fra kanten på huset og skjær opp den ene siden slik at det kan brettes ut. På innsiden sitter en tynn hinne som må skrapes vekk. Brett så huset sammen og frys det ned. Skjæres tynt i strimler i fryst tilstand.
  • Varm forsiktig litt olivenolje, løft av varmen og ha i akkar. Rør rundt til akkaren går fra å være blank til hvit, det tar cirka 20 sekunder. Sil av og smak til med litt salt og sitronsaft.

Svart hvitløkskrem

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr dem i smøret til de er lett gylne. Tilsett svart hvitløk, kyllingkraft og soyasaus. La trekke i 10 minutter.
  • Når alt er mørt, kjøres blandingen i en blender. Press pureen gjennom en fin sil.

Ramsløksaus

  • Lag først ramsløkolje ved å blende ramsløk og solsikkeolje sammen til en tynn puré.
  • Kok opp pureen og la den småkoke i 4–5 minutter. Når oljen har fått en dyp grønnfarge, siles den gjennom et klede.
  • Bland 1 del eddik og 3 deler ramsløkolje med en klype fingersalt. Servér.