Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grønt til grill

Vannmelonsalat med grillede steinfrukter og cottage cheese-dressing

«Damesalaten» menn elsker
Oppskrift på vannmelonsalat med grillede steinfrukter og cottage cheese-dressing av Karl Torbjørn Andersen

Oppskrift på vannmelonsalat med grillede steinfrukter og cottage cheese-dressing av Karl Torbjørn Andersen

-
+

Vannmelonsalat med grillede steinfrukter

  • 1.00 pakke mix salat
  • 1.00 stk hjertesalat
  • 1.00 stk fersken
  • 1.00 stk nektarin
  • 0.50 stk vannmelon
  • 3.00 ss olivenolje
  • 1.00 ss sitronjuice
  • 2.00 ss rips (kan sløyfes)
  • 4.00 stk kumquats/dvergappelsin (kan sløyfes)
  • flaksalt

Cottage cheese-dressing

  • 4.00 ss cottage cheese
  • 2.00 ss seterrømme
  • 1.00 ss olivenolje
  • 2.00 ss finkuttet sjalottløk
  • 0.50 ss sitronjuice
  • 1.00 ss revet pepperrot
  • salt

Puffede gresskarkjerner

  • 100.00 g gresskarkjerner
  • 1.00 dl solsikkeolje
  • 1.00 dl vann
  • 0.50 ts salt

Slik gjør du

  • Ha ingrediensene til puffede gresskarkjerner i en kjele. Kok til vannet fordamper og kjernene begynner å steke. Når de har fått fin farge og har poppet, siles oljen av, og de avkjøles på et brett med papir. Smak til med salt.
  • Vask og tørk salaten.
  • Skrap ut innholdet av vannmelonen og ta vare på både innmat og skall, da skallet skal brukes som salatbolle. Bruk en tredjedel av vannmelonkjøttet og del opp i mindre biter. (Resten av vannmelon kan du spare til senere). Kutt nektarin og fersken i biter og grill alle fruktbitene lett.
  • Bland salaten med olje, sitron og litt flaksalt.
  • Topp med frukt, cottage cheese-dressing og gresskarkjerner.