Vannmelonsalat med grillede steinfrukter
- 1.00 pakke mix salat
- 1.00 stk hjertesalat
- 1.00 stk fersken
- 1.00 stk nektarin
- 0.50 stk vannmelon
- 3.00 ss olivenolje
- 1.00 ss sitronjuice
- 2.00 ss rips (kan sløyfes)
- 4.00 stk kumquats/dvergappelsin (kan sløyfes)
- flaksalt
Cottage cheese-dressing
- 4.00 ss cottage cheese
- 2.00 ss seterrømme
- 1.00 ss olivenolje
- 2.00 ss finkuttet sjalottløk
- 0.50 ss sitronjuice
- 1.00 ss revet pepperrot
- salt
Puffede gresskarkjerner
- 100.00 g gresskarkjerner
- 1.00 dl solsikkeolje
- 1.00 dl vann
- 0.50 ts salt
Slik gjør du
- Ha ingrediensene til puffede gresskarkjerner i en kjele. Kok til vannet fordamper og kjernene begynner å steke. Når de har fått fin farge og har poppet, siles oljen av, og de avkjøles på et brett med papir. Smak til med salt.
- Vask og tørk salaten.
- Skrap ut innholdet av vannmelonen og ta vare på både innmat og skall, da skallet skal brukes som salatbolle. Bruk en tredjedel av vannmelonkjøttet og del opp i mindre biter. (Resten av vannmelon kan du spare til senere). Kutt nektarin og fersken i biter og grill alle fruktbitene lett.
- Bland salaten med olje, sitron og litt flaksalt.
- Topp med frukt, cottage cheese-dressing og gresskarkjerner.