Klespolitiet

For lite og for mye. Galt blir det uansett. Frankrikes burkinilover er ikke de første badetøyreglene på stranden. I USA på 20-tallet ble du arrestert for å vise for mye hud, som disse kvinnene i San Francisco i 1924.

En politimann måler kanten på det siste innen badetøy mote i Atlantic City, New Jersey i 1921.

To badegjester blir i 1922 eskortert bort fra stranden i Chicago av en politikvinne. De to strandgjestene hadde brutt med byens regler som forbyr badetøy som er for kort og ikke dekker benene tilstrekkelig.

En politimann sørger for at publikum følger kleskoden når de gjester badeplassen Serpentine Lido ved innsjøen The Long Water i Hyde Park i 1933.

Strandpolitimannen Bill Norton bruker målebånd for å avgjøre avstanden mellom en kvinnes kne og underkanten på badedrakten hennes på en strand i Washington D.C.

Den originale bildeteksten lyder: Badeskjønnheter blir arrestert for å bryte med reglene i Chicago som forbyr badetøy som ikke dekker bena tilstrekkelig. Bildet er udatert.

Bildet har gått hele verden rundt: Fire franske politimenn tvinger en kvinne til å ta av seg burkinien på strandpromenaden i Nice. I følge fransk lov er det forbudt å bruke burkinier. Igår ble forbudet opphevet av en fransk grunnlovsdomstol

Likte du denne måten å lese på?

Tusen takk for din mening!



Skriv en tilbakemelding

   Del saken på facebook

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .