Siviløkonomstudiet ved NHH mest populært

2.062 personer kjemper om å komme inn på siviløkonomutdanningen ved NHH.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For fjerde år på rad er NHHs bachelorstudier landets mest søkte studium.

Ifølge en pressemelding fra skolen er det i år 2.062 søkere som har NHHs siviløkonomstudium som førstevalg. Totalt har 4.653 personer søkt på NHHs bachelorstudier.

- NHH er godt fornøyd med søkertallene til bachelorstudiet. I nedgangstider vet man at økonomistudier normalt får synkende oppslutning, derfor er det gledelig at vi tilnærmet opprettholder søkertallene, sier rektor Jan I. Haaland.

Les også: Tøffere for ferske siviløkonomer

Ifjor var det 2.156 søkere som hadde NHH som førstevalg og totalt 4.568 personer som hadde NHH som ett av sine valg.

Andelen kvinnelige søkere har økt fra 37,2 prosent i 2009 til 38,7 prosent i 2010, opplyser skolen.

Flere søker master
For masterstudiene ved NHH vil ikke de endelige søkertallene foreligge før i mai. Ifølge skolen ligger det an til en markert oppgang.

De internasjonale masterstudiene ligger an til en oppgang på 20 prosent i søkermassen. Det vil i så fall bety at antall internasjonale søkere er mer enn doblet på to år.

- Dette stadfester NHHs posisjon som den mest internasjonale utdanningsinstitusjonen i Norge, sier Haaland.

Les også: Related content

Ras for mediefagene
Totalt var det 103.400 personer som per april i år hadde søkt om høyere utdanning gjennom Samordna opptak. Dette er en nedgang på 0,8 prosent sammenlignet med fjorårets tall. I 2009 opplevde Samordna opptak det høyeste søkertallet siden midten av 1990-tallet.

- Det er grunn til å tro at det trange arbeidsmarkedet og store alderskull blant de som utgjør de viktigste søkergruppene i Samordna opptak, er noe av grunnen til at det høye søkertallet vedvarer, skriver Samordna opptak i en pressemelding onsdag.

Mediefagene har falt dramatisk i popularitet det siste året. Ifølge statistikken fra Samordna opptak er det 13 prosent færre som har mediefag som førsteprioritet i år sammenlignet med fjoråret.

Landbruksfag og jus-utdanningene opplever størst oppgang i populariteten. Her har antall førsteprioritetssøkere steget med henholdsvis 17,8 og 12,8 prosent i år sammenlignet med fjoråret.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør