I dag offentliggjorde Samordna opptak det såkalte hovedopptaket til norske studiesteder i 2010.

Et av hovedtrekkene i år er ifølge Kunnskapsdepartementet at Norge får flere lærerstudenter enn før. Forkl#229en er blant annet effekten av to år med rekrutteringskampanjen ”Har du det i deg?”, tror departementet.

Det er sendt ut 500 flere tilbud til de nye grunnskolelærerutdanningene (som skal fase ut allmenlærerutdanningen over tre år). Det er en økning på 18,3 prosent i antall tilbud som sendes ut til denne gruppen studenter, ifølge departementet.

Det er 60 prosent kvalifiserte søkere til de forskjellige lærerutdanningene samlet sett. I fjor var 54 prosent av søkerne til allmennlærerutdanningen kvalifisert.

Ser man alle lærerutdanningene under ett, er det sendt ut rundt 1000 flere tilbud om studieplass i år sammenliknet med 2009.

Tøffere karakterkrav
Høgskolen i Oslo er en av skolene som tilbyr det den nye grunnskolelærerutdanningen, som er delt i 1.-7.trinn og 5.-10.trinn.

Der er prorektor Trine B. Haugen meget glad for å konstatere at flere blir lærere - og at konkurransen hardner til.

Poenggrensen til lavere trinn holder seg stabilt, sammenlignet med allmennlærerutdanningen fra 2009. Poenggrensene til 5.-10.trinn er steget betydelig fra 2009. Vanskeligst er det å komme inn på Grunnskolelærerutdanning 5.-10.trinn, matte (47,3 poeng), med engelsk (46,6 poeng) og norsk (45,9 poeng) rett bak, opplyser Høgskolen i Oslo.

- Det blir spennende å følge utviklingen av det nye studiet og lover godt for rekrutteringen av dyktige lærere til skolen. Årets søkertall viser en økt interesse for mellomtrinnet i skolen. For noen studenter har nok økt fokus på det faglige innholdet og muligheten for faglig fordypning spilt inn, sier Trine B. Haugen i en pressemelding.

5444 søkere fikk plass ved skolen i hovedopptaket, mens 15.509 søkere står på venteliste.

Svarfrist: 26. juli
Fordelingen av hovedopptaket innebærer også at alle som har søkt om studieplass nå kan se hvilke tilbud de kan velge mellom.

Deretter har man bare frem til 26. juli med å svare på hvilket studium man velger.

Som vanlig er det mest rift om plassene på skoler i sentrale strøk. Men for de som ikke fikk ønskene sine oppfylt: I dag åpner også Restetorget med ledige studieplasser.

Les også: Siviløkonomstudiet ved NHH mest populært og Lærerstudenter er minst fornøyde (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.