Likte du ditt sommervikariat? Da bør du gjøre dette nå.

Kine Stirler Alm (25) fra Oslo fikk sommerjobb som konsernsjef i Adecco i august.

Det omstridte bemanningsbyrået har vært involvert i flere skandaler den siste tiden, og denne våren kjørte selskapet en storstilt kampanje der de lette etter en student som kunne fungere som vikar for konsernsjefen i en måned.

Les også: Ville ha jente til topps

Kampanjen skulle synliggjøre at firmaet formidler sommerjobber til studenter, og fikk 2300 reelle søknader fra studenter som gjerne ville ha 100.000 i månedslønn og erf#229 på CV.

«Jeg føler virkelig jeg har fungert som konsernsjef»

Navn: Kine Stirler Alm (25)
Studerer: Mastergrad ved Universitetet Queen Mary i London
Sommerjobb: Konsernsjef i Adecco

Hva har du lært?
- Mye, og jeg fortsetter å lære hver dag, jeg jobber hele august. For meg har det vært en veldig realistisk jobb, jeg føler virkelig jeg har fungert som konsernsjef. Jeg har lært mye om å lede en stor gruppe, om planlegging av operativ drift, om kontakt med ansatte. Og jeg har planlagt og vært med på å lede et tre dager langt lederseminar denne uken, med foredrag og utveksling av ideer og informasjon.

Hva har vært vanskelig?
- Alle første dager er vanskelige, men når man kommer inn i en ny bedrift og skal være konsernsjef, kan man aldri være klar nok. Man har så mange følelser i kroppen samtidig, mange forventninger og mange inntrykk. Derfor var jeg veldig sliten de første dagene. En konsernsjefs hverdag er mye å holde styr på. Det å være til stede for de ansatte og samtidig få gjort sine egne ting er veldig utfordrende.

Har du bedt om kontrakt for neste sommer?
- Nei, jeg er ikke ferdig før i august. Men jeg er åpen for innspill fra Adecco, og det er absolutt ikke uaktuelt.



«På mange måter et seks uker langt jobbintervju»

 

Navn: Hanne Finstad (25)
Studerer: Mastergrad ved Copenhagen Business School
Sommerjobb: Summer intern i Schibsted.

Hva har du lært?
- Veldig mye. Jeg har blitt kjent med konsernet og menneskene, og lært mye om kommersiell tankegang, markedsføring og salg. Dessuten konkrete kunnskaper som presentasjonsteknikk, excel og lignende.

Hva har vært vanskelig?
- Det å venne seg til å hele tiden bli evaluert og få tilbakemeldinger, og at det forventes at du leverer noe bedre neste gang, er krevende. Det er klart at man kan føle seg litt overveldet og liten de første dagene, når man møter konsernsjefen og alle lederne. Et summer internship er på mange måter et seks uker langt jobbintervju. Men det er også veldig gøy, og man blir motivert til å prestere bra.

Har du bedt om kontrakt for neste sommer?
- Nei, men jeg har sagt klart fra om at jeg er interessert i Schibsteds to-årige traineeprogram når jeg er ferdig med studiene om ett år.



«Har lært mye om hvordan Norge tjener penger på olje»

 

Navn: Marius Borthen (25),
Studerer: Mastergrad ved Norges Handelshøyskole
Sommerjobb: Summer intern i meglerhuset First Securities

Hva har du lært?
- Jeg har jobbet på olje- og gassavdelingen til First Securities, og lært mye om hvordan Norge tjener penger på olje, og særlig om leteaktivitet på norsk sokkel og hvordan man verdsetter olje- og gasselskaper på børsen. Det har skjedd ganske mye i denne bransjen i sommer: Et svært betydelig oljefunn, Aldous Major, ble nettopp funnet på norsk sokkel. Det har vært morsomt å jobbe med noe som er i vinden. Jeg har også merket børsuroen godt, på morgenmøtene og på kollegaene mine. At det falt så mye på så kort tid, var overraskende for de fleste.

Hva har vært vanskelig?
- Det var utfordrende å komme inn i en sektor jeg ikke hadde spesielt mye kunnskap om fra før. Dag to på jobb fikk jeg ansvar for morgen-eposten til First Securities kunder, jeg ble bare kastet ut i det. Men jeg har alltid fått hjelp når noe har vært utfordrende, så det har ikke vært noe problem.

Har du bedt om kontrakt for neste sommer?
- Nei, jeg venter på tilbakemelding fra First Securities når alle sommervikarene er ferdige.

Flere saker fra DN Talent:

Sommerjobb: Løse oljeboringsnøtten

Sommer på prøve

Sommerjobb til 100.000 i måneden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.