- Det var litt rart å se navnet mitt ved siden av Mark Zuckerberg. Jeg følte meg veldig heldig og stolt, sier Christian Johnsen (29).

Like før jul ble Johnsen kåret til et av USAs største talenter av det amerikanske businessmagasinet Forbes. Magasinet er velkjent for sine lister, særlig over verdens rikeste og mektigste personer. Nå er også de mest lovende amerikanerne under 30 år kåret, for andre året på rad.

Les også: Her er USAs største talenter

30 personer i hver av de 15 kategoriene er trukket frem. Blant dem er halvt norske Christian Johnsen, i kategorien for markedsføring og reklame. 29-åringen har en far fra Notodden og bodde mange år i Norge, men jobber nå som strategidirektør i kommunikasjonsbyrået Carat i New York.

Får skryt for innovasjon
- Jeg var klar over at jeg var nominert, men fikk først vite at jeg var på listen da en kollega skrev det til meg i en epost. Da var jeg midt i et kundemøte. Det var vanskelig å konsentrere seg resten av møtet, for å si det sånn.

- Før jeg visste ordet av det, kom det gratulasjonsmeldinger fra alle kanter, til og med fra konkurrerende byråer, sier Johnsen.

I omtalen på den prestisjetunge listen får Johnsen skryt for sine «innovative kommunikasjonsstrategier». Juryen trakk også frem en klimakampanje i sosiale medier.

Men han har aldri hatt noen «Mad Men»-drøm. Da Johnsen var ferdig på videregående i Sandefjord, ville han dra ut i verden for å følge skuespillerdrømmen.

Ville bli skuespiller
Johnsen endte opp med å studere film og skuespill i Boston i USA.

- Det var mange som syntes det var en håpløs studieretning som ikke kom til å åpne noen dører. Jeg tror folk har lett for å overse at i dagens jobbmarked er kreativitet en av de viktigste egenskapene man kan ha. Jobben og interessen min er jo å fortelle engasjerende historier både til kundene mine, og deres kunder igjen. Det var det som førte meg til reklamebransjen og Carat, sier Johnsen.

- Hva betyr en slik kåring for karrieren?

- Jeg synes først og fremst listen handler om hva som ligger foran oss, ikke nødvendigvis hva vi har oppnådd så langt. Det er jo en ære, og det får opp øynene mine for hva jeg kan gjøre videre hvis jeg jobber hardt og målrettet, sier han.

Godt selskap
- Det viktigste av alt er kanskje muligheten til å bygge et nettverk med de andre «under 30’s», sier Johnsen om listen.

Hvis han klarer det, kan Johnsen få en celeber bekjentskapskrets: basketballspiller Lebron James (28), mote­designer Aleksander Wang (29), popstjerne Lady Gaga (26) og Facebook-gründer Mark Zuckerberg (28) er alle på Forbes’ talentliste. I tillegg kommer mange unge gründere og talenter innen kategorier som teknologi, kunst, utdannelse og finans.

Johnsen sier han vil fortsette å være i New York og i Carat en god stund fremover. Han har også flere andre prosjekter på siden. Nå har han nettopp skrevet et kapittel i en bok som kommer neste år, om hvordan historiefortelling og digitale plattformer kan gjøre verden til et bedre sted.

- Men som utdannet skuespiller og regissør er det selvfølgelig fortsatt en drøm å vinne en Oscar en dag, sier han.

Les også: Norges største kommunikasjonstalenter

<b>Meningsmaskinene</b>

<b>Her er USAs største talenter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.